Recepten
Oosterse kip wok
Oosterse kip wok
Ingrediƫnten
- 500 gram kip poulet, in blokjes gesneden
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 eetlepel hoisinsaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in reepjes gesneden
- 1 gele paprika, in reepjes gesneden
- 1 middelgrote ui, in dunne plakjes gesneden
- 150 gram sugar snaps
- 150 gram champignons, in plakjes gesneden
- 2 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
- 2 eetlepels arachideolie (of andere plantaardige olie)
- Optioneel: chilipepers naar smaak, fijngehakt voor wat extra pit
Bereidingswijze
- Meng in een kom de sojasaus, oestersaus, hoisinsaus en sesamolie. Voeg de kip poulet toe en marineer het gedurende 15-20 minuten.
- Verhit de wokolie in een wok op hoog vuur. Voeg de gehakte knoflook toe en bak het gedurende 1 minuut, tot het geurig is.
- Voeg de gemarineerde kip poulet toe aan de wok en roerbak het gedurende 5-6 minuten, of tot het gaar en goudbruin is. Haal de kip uit de wok en zet het apart.
(Meer malse tips voor de bereiding van 'kip poulet') - Voeg de ui, paprika, sugar snaps en champignons toe aan de wok. Roerbak het gedurende 3-4 minuten, of tot de groenten knapperig zijn maar nog steeds beetgaar.
- Voeg de gebakken kip poulet terug toe aan de wok en meng het goed met de groenten.
- Voeg eventueel gehakte chilipepers toe voor extra pit, als je van pittig houdt.
- Voeg de lente-uitjes toe en roerbak het geheel gedurende 1-2 minuten.
- Serveer het wokgerecht met gestoomde rijst of noedels.
Dit recept geeft je een heerlijk wokgerecht met malse kip poulet en knapperige groenten in een lekkere Oosterse saus. Geniet ervan!