Hoeve Hoen

kiplekker leven

Lekker vers

van de slager

Onze smaak

jouw tradities

Recepten

witkip

Oosterse kip wok

Oosterse kip wok

Ingrediƫnten

  • 500 gram kip poulet, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel hoisinsaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 1 gele paprika, in reepjes gesneden
  • 1 middelgrote ui, in dunne plakjes gesneden
  • 150 gram sugar snaps
  • 150 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
  • 2 eetlepels arachideolie (of andere plantaardige olie)
  • Optioneel: chilipepers naar smaak, fijngehakt voor wat extra pit
shutterstock_111046958 - Copy

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom de sojasaus, oestersaus, hoisinsaus en sesamolie. Voeg de kip poulet toe en marineer het gedurende 15-20 minuten.
  2. Verhit de wokolie in een wok op hoog vuur. Voeg de gehakte knoflook toe en bak het gedurende 1 minuut, tot het geurig is.
  3. Voeg de gemarineerde kip poulet toe aan de wok en roerbak het gedurende 5-6 minuten, of tot het gaar en goudbruin is. Haal de kip uit de wok en zet het apart.
    (Meer malse tips voor de bereiding van 'kip poulet')
  4. Voeg de ui, paprika, sugar snaps en champignons toe aan de wok. Roerbak het gedurende 3-4 minuten, of tot de groenten knapperig zijn maar nog steeds beetgaar.
  5. Voeg de gebakken kip poulet terug toe aan de wok en meng het goed met de groenten.
  6. Voeg eventueel gehakte chilipepers toe voor extra pit, als je van pittig houdt.
  7. Voeg de lente-uitjes toe en roerbak het geheel gedurende 1-2 minuten.
  8. Serveer het wokgerecht met gestoomde rijst of noedels.

Dit recept geeft je een heerlijk wokgerecht met malse kip poulet en knapperige groenten in een lekkere Oosterse saus. Geniet ervan!

Meer recepten

Meer recepten

Frisse caesar salade

25 minuten 4 personen

BBQ Chickenwings

2 uur 8-10 personen

Hollandse Kippenstoof

2 uur 6 personen