Hoeve Hoen

kiplekker leven

Lekker vers

van de slager

Onze smaak

jouw tradities

Recepten

witkip

Kip Carnaval Wokschotel

Kip Carnaval Wokschotel

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet, reepjes of poulet
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 1 groene paprika, in reepjes
  • 250 gram sperzieboontjes, gehalveerd
  • 4 bosuitjes, in ringetjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 verse rode chili peper, fijngehakt (optioneel, voor meer pit)
  • 1 theelepel gember, geraspt
  • 3 eetlepels sojasaus of ketjap
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • Zout en peper naar smaak

Tip: serveer dit gerecht met rijst.

shutterstock_316468859

Bereidingswijze

  1. Verhit de plantaardige olie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de kipreepjes (of poulet) toe en bak ze goudbruin. Haal de kip uit de wok en zet opzij.
    (Meer malse tips voor de bereiding van 'kip poulet')
  2. Voeg wat meer olie toe aan de wok als dat nodig is. Bak de knoflook, rode ui en gember tot ze zacht en geurig zijn.
  3. Voeg de gehalveerde sperzieboontjes toe en roerbak gedurende 2-3 minuten tot ze knapperig zijn. Voeg vervolgens de reepjes paprika toe en bak nog eens 2-3 minuten.
  4. Voeg de gebakken kipreepjes terug toe aan de wok. Voeg de sojasaus (of ketjap) en sesamolie toe. Roer alles goed door en laat het nog 2-3 minuten sudderen, zodat de smaken goed mengen.
  5. Voeg tot slot de bosuitjes toe en roer nog een paar minuten door tot alles goed verwarmd is. Breng op smaak met zout en peper, en voeg de verse rode chili peper toe als je van wat extra pit houdt.

Serveer de Kip Carnaval met gekookte rijst. Dit feestelijke recept is dé gezonde en voedzame bodem voor tijdens de carnaval, maar uiteraard ook heerlijk als een makkelijke doordeweekse maaltijd. Eet smakelijk!

Meer recepten

Meer recepten

BBQ Chickenwings

2 uur 8-10 personen

Kip Tikka Masala

45 minuten 4 personen

Oma’s Kippensoep

2 uur 6 personen