Recepten
Frisse caesar salade
Frisse caesar salade
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 2 kroppen romaine sla, gewassen en gedroogd
- 4 sneetjes oud witbrood of stokbrood
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 100g Parmezaanse kaas, vers geraspt
- 2 ansjovisfilets, fijngehakt
- 2 eetlepels citroensap
- 2 theelepels Dijon-mosterd
- 2 eidooiers
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze
Maak je eigen croutons
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd het brood in blokjes van ongeveer 2 cm.
- Meng de broodblokjes met 2 eetlepels olijfolie en de fijngehakte knoflook.
- Verdeel de blokjes over een bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Bereid de gegrilde kip (meer malse tips voor 'echt malse kipfilet')
- Verwarm een grillpan of grill voor op middelhoog vuur.
- Bestrijk de kipfilets met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Grill de kipfilets aan elke kant ongeveer 5-6 minuten, of tot ze gaar zijn en een mooie grillmarkering hebben.
- Haal de kip van het vuur en laat het een paar minuten rusten voordat je het in plakjes snijdt.
Maak de dressing
- In een kom, meng de eidooiers, citroensap, mosterd en ansjovis (indien gebruikt).
- Klop geleidelijk 2 eetlepels olijfolie erdoor tot de dressing licht verdikt.
- Breng op smaak met zout en peper.
Bereid de sla voor
- Scheur de gewassen en gedroogde romaine sla in hapklare stukken en doe ze in een grote slakom.
Maak de salade
- Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe aan de sla.
- Voeg de croutons toe en meng alles voorzichtig door elkaar.
- Snijd de gegrilde kipfilets in plakjes en voeg ze toe aan de salade.
- Voeg de Caesar-dressing toe naar smaak en meng opnieuw totdat alle ingrediënten gelijkmatig zijn bedekt.
Serveer:
- Verdeel de Caesar salade over 4 borden.
- Garneer eventueel met extra Parmezaanse kaas en zwarte peper.
Geniet van deze heerlijke frisse caesar salade. Eet smakelijk!