Recepten
Gegrilde kipfilet
Gegrilde kipfilet
Ingrediƫnten
- 2 kipfilets
- 2 kopjes rijst (bijvoorbeeld zilvervlies- of witte rijst)
- 1 broccoli, in kleine roosjes
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- Verse peterselie (voor garnering)
Bereidingswijze
- Verwarm de grill- of koekenpan voor op middelhoog vuur.
- Kruid de kipfilets met zout, peper, knoflookpoeder en paprikapoeder. Bestrijk ze licht met olijfolie.
- Grill de kipfilets ongeveer 6-8 minuten aan elke kant of totdat ze gaar en mooi goudbruin zijn hebben.
(Meer malse tips voor het bereiden van 'echt malse kipfilet') - Tijdens het grillen van de kip, kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Blancheer de broccoli kort in kokend water of stoom het gedurende 2-3 minuten, zodat het nog knapperig blijft.
- Bestrijk de broccoli met olijfolie en grill deze gedurende 3-4 minuten.
- Serveer de gegrilde kipfilets samen met de rijst, met de gegrilde broccoli aan de zijkant.
- Garneer met verse peterselie voor een extra frisse smaak.
Geniet van dit makkelijke, smaakvolle en gezonde recept met Hoeve Hoen kip. Eet smakelijk!