Hoeve Hoen

kiplekker leven

Lekker vers

van de slager

Onze smaak

jouw tradities

Malse tips

witkip

Echt malse kipfilet

Echt malse kipfilet

Onze specialisten geven jou malse tips voor de lekkerste en beste bereiding van kipfilet.

 

Tip 1: bak of grill niet te lang

Voor sappige kipfilet is het belangrijk om de kooktijd niet te lang te maken, anders kan het vlees droog worden. Bak of grill de kipfilet op middelhoog vuur tot het volledig gaar is, maar niet te lang.

 

Tip 2: Breng op smaak

Marineer de kipfilet van tevoren om extra smaak en malsheid toe te voegen. Je kunt een marinade maken met kruiden, olie, azijn of citrusvruchten. Laat de kipfilet minstens 30 minuten tot enkele uren marineren voor het beste resultaat.

 

Tip 3: Snijd in de juiste richting

Snijd de kipfilet altijd tegen de vezel richting in om de taaie vezels te breken en het vlees malser te maken.

 

Meer tips

Meer tips

Makkelijk met kippoulet

Marineren, bakken en rusten.

Hele kip bereiding

Voor de grote maaltijd.

Leren marineren

Bereid je eigen smaakvolle marinades.