Hoeve Hoen

kiplekker leven

Lekker vers

van de slager

Onze smaak

jouw tradities

Recepten

witkip

Italiaanse kip ovenschotel

Italiaanse kip ovenschotel

Ingrediƫnten

  • 4 kipfilets, in blokjes gesneden (of voorgesneden kip poulet van de slager)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 15 cherrytomaten, doorgesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 1 courgette, in plakjes gesneden
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak
  • 200 g geraspte kaas (bijv. mozzarella of cheddar)
  • Verse basilicumblaadjes voor garnering (optioneel)
vegetarian-vegetable-casserole-with-zucchini-mushrooms-cherry-tomatoes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletblokjes aan alle kanten goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  3. In dezelfde pan voeg je de ui en knoflook toe. Bak tot ze zacht en geurig zijn.
  4. Voeg de rode en gele paprika toe en bak nog eens 3-4 minuten, of tot ze iets zachter zijn.
  5. Voeg de courgette toe en bak nog eens 2 minuten.
  6. Voeg de cherrytomaten, tomatenblokjes, gedroogde basilicum, gedroogde oregano, zout en peper toe. Roer goed door en laat het mengsel 5 minuten sudderen.
  7. Voeg de gebakken kipfiletblokjes toe aan de pan en meng goed zodat ze bedekt zijn met de saus.
  8. Schep het kippenmengsel in een ovenschaal en verdeel gelijkmatig.
  9. Bestrooi de geraspte kaas over de bovenkant van de ovenschotel.
  10. Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of totdat de kaas goudbruin en bubbelt.
  11. Haal de ovenschotel uit de oven en laat het een paar minuten rusten voordat je het serveert. Garneer indien gewenst met verse basilicumblaadjes.

Serveer de heerlijke kipovenschotel als hoofdgerecht, eventueel met bijgerechten zoals rijst, aardappelen of een groene salade. Geniet van de smakelijke combinatie van sappige kip, knapperige groenten en smeltende kaas!

Meer recepten

Meer recepten

Geroosterde (hele) kip

2 uur 4-6 personen

Oma’s Kippensoep

2 uur 6 personen

Hollandse Kippenstoof

2 uur 6 personen