Hoeve Hoen

kiplekker leven

Lekker vers

van de slager

Onze smaak

jouw tradities

Recepten

witkip

BBQ Chickenwings

BBQ Chickenwings

Ingrediƫnten

  • 2 kg kippenvleugels
  • 1/4 kopje sojasaus
  • 1/4 kopje honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder (optioneel, voor een pittige smaak)
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak
  • Sesamzaadjes en verse gehakte peterselie of koriander voor garnering (optioneel)
shutterstock_687437104

Bereidingswijze

  1. In een kom meng je de sojasaus, honing, olijfolie, fijngehakte knoflook, paprikapoeder, chilipoeder (indien gebruikt), komijn, oregano, zout en peper. Dit wordt de marinade voor de kippenvleugels.
  2. Doe de kippenvleugels in een grote kom en giet de marinade eroverheen. Zorg ervoor dat alle kippenvleugels goed bedekt zijn met de marinade. Dek de kom af met plasticfolie en laat het minstens 2 uur marineren in de koelkast. Voor de beste smaak kun je de kippenvleugels het beste een hele nacht laten marineren.
  3. Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat het rooster schoon en ingevet is om te voorkomen dat de kippenvleugels blijven plakken.
  4. Haal de kippenvleugels uit de marinade en laat overtollige marinade eraf druipen. Bewaar de marinade voor later gebruik.
  5. Leg de gemarineerde kippenvleugels op het voorverwarmde grillrooster. Sluit het deksel van de barbecue en laat de kippenvleugels ongeveer 15-20 minuten grillen.
  6. Keer de kippenvleugels regelmatig om en bestrijk ze elke keer met de overgebleven marinade. Dit helpt de smaken te versterken en de kippenvleugels een mooie glans te geven.
  7. Controleer de gaarheid van de kippenvleugels door een vleesthermometer in het dikste deel van de vleugel in te brengen. De interne temperatuur moet 75 graden Celsius bereiken om te garanderen dat de kip volledig gaar is.
  8. Haal de gegrilde kippenvleugels van de barbecue en laat ze een paar minuten rusten. Bestrooi ze optioneel met sesamzaadjes, verse gehakte peterselie of koriander voor extra smaak en garnering.

Serveer de gemarineerde kippenvleugels warm en geniet van de heerlijke smaken rechtstreeks van de barbecue. Lekker om te delen met vrienden en familie!

Meer recepten

Meer recepten

Kip Tikka Masala

45 minuten 4 personen

Oma’s Kippensoep

2 uur 6 personen

Hollandse Kippenstoof

2 uur 6 personen