Hoeve Hoen

kiplekker leven

Lekker vers

van de slager

Onze smaak

jouw tradities

Recepten

witkip

Kip Tikka Masala

Kip Tikka Masala

Ingrediƫnten

  • 500 gram kippendijen, ontbeend en in stukjes gesneden
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 cm verse gember, geraspt
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 1 groene paprika, in reepjes gesneden
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 gram gezeefde tomaten (passata)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel garam masala
  • 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel, voor extra pit)
  • 1 eetlepel olie (bijv. zonnebloemolie)
  • Zout naar smaak
  • Verse korianderblaadjes voor garnering

Marinade voor de kippendijen:
(meer malse tips voor 'leren marineren')

  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels garam masala
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • Zout naar smaak
shutterstock_1153329463

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediƫnten voor de marinade in een kom. Voeg de stukjes kippendijen toe en zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn met de marinade. Dek de kom af en laat de kip minimaal 30 minuten, maar bij voorkeur enkele uren, marineren in de koelkast.
  2. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gemarineerde kipstukjes toe en bak ze rondom goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  3. In dezelfde pan voeg je de ui, knoflook en gember toe. Bak tot de ui zacht en licht goudbruin is.
  4. Voeg de paprikareepjes toe en bak ze kort mee, ongeveer 2-3 minuten.
  5. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, kurkuma, komijnpoeder en korianderpoeder toe. Bak het geheel gedurende 1-2 minuten om de smaken vrij te laten komen.
  6. Voeg de gezeefde tomaten (passata) toe en roer goed door. Laat het geheel sudderen gedurende 5 minuten.
  7. Giet de kokosmelk in de pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en voeg de gebakken kippendijen weer toe aan de saus. Laat het geheel sudderen gedurende 15-20 minuten, of totdat de kip gaar is en de saus iets is ingedikt.
  8. Voeg de garam masala en chilipoeder (indien gewenst) toe. Roer goed door. Breng op smaak met zout naar eigen voorkeur.
  9. Serveer de kip curry tikka masala met gekookte rijst, naanbrood en verse korianderblaadjes.

Geniet van de heerlijke smaken en aroma's van deze klassieke Indiase curry met malse Hoeve Hoen kippendijen.

Meer recepten

Meer recepten

Italiaanse kip ovenschotel

45 minuten 4 personen

Oma’s Kippensoep

2 uur 6 personen

Geroosterde (hele) kip

2 uur 4-6 personen