Recepten
Hollandse Kippenstoof
Hollandse Kippenstoof
Ingrediƫnten
- 6 kippenpoten
- 3 grote wortels, in plakjes gesneden
- 750 g krieltjes, gehalveerd
- 1 fles rode wijn
- 6 takjes tijm
- 1 ui, fijngehakt
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 300 g champignons, in plakjes gesneden
- 1 liter kippenbouillon (malse bereidingstips voor kippenbouillon)
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, gehakt (voor garnering)
Bereidingswijze
- Verhit een beetje olie in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Bak de kippenpoten aan beide kanten goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
- Voeg de gehakte ui toe aan dezelfde pan en bak tot ze zacht en lichtbruin zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut.
- Giet de rode wijn in de pan, gevolgd door de tijm, wortels, krieltjes en champignons. Breng het geheel aan de kook.
- Voeg de zelfgemaakte kippenbouillon toe en breng het geheel opnieuw aan de kook. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat het geheel ongeveer 2 uur sudderen, tot de kip mals is en de smaken goed zijn vermengd.
- Breng op smaak met zout en peper. Garneer met verse peterselie en serveer warm.
Neem de tijd voor deze heerlijke kippenstoofpot en geniet met het hele gezin. Eet smakelijk!