Hoeve Hoen

kiplekker leven

Lekker vers

van de slager

Onze smaak

jouw tradities

Recepten

witkip

Hollandse Kippenstoof

Hollandse Kippenstoof

Ingrediƫnten

  • 6 kippenpoten
  • 3 grote wortels, in plakjes gesneden
  • 750 g krieltjes, gehalveerd
  • 1 fles rode wijn
  • 6 takjes tijm
  • 1 ui, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 300 g champignons, in plakjes gesneden
  • 1 liter kippenbouillon (malse bereidingstips voor kippenbouillon)
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, gehakt (voor garnering)
shutterstock_1264196263

Bereidingswijze

  1. Verhit een beetje olie in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Bak de kippenpoten aan beide kanten goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
  2. Voeg de gehakte ui toe aan dezelfde pan en bak tot ze zacht en lichtbruin zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut.
  3. Giet de rode wijn in de pan, gevolgd door de tijm, wortels, krieltjes en champignons. Breng het geheel aan de kook.
  4. Voeg de zelfgemaakte kippenbouillon toe en breng het geheel opnieuw aan de kook. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat het geheel ongeveer 2 uur sudderen, tot de kip mals is en de smaken goed zijn vermengd.
  5. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met verse peterselie en serveer warm.

Neem de tijd voor deze heerlijke kippenstoofpot en geniet met het hele gezin. Eet smakelijk!

Meer recepten

Meer recepten

BBQ Chickenwings

2 uur 8-10 personen

Kip Carnaval Wokschotel

30 minuten 2 personen

Kip Tikka Masala

45 minuten 4 personen