Hoeve Hoen

kiplekker leven

Lekker vers

van de slager

Onze smaak

jouw tradities

Malse tips

witkip

Leren marineren

Leren marineren

Onze specialisten geven jou malse tips over het marineren van kipproducten.

 

Tip 1: Kies je ingredienten

Stel je eigen marinade samen met ingrediënten uit verschillende categorieën.

Zuur (o.a. citroensap, limoensap of azijn)
Olie (o.a. olijfolie of sesamolie)
Kruiden en specerijen (o.a. knoflook, verse en gedroogde kruiden)
Pasta's en sauzen (o.a. sojasaus, barbecuesaus of tomatenpuree)
Zoet (o.a. honing of bruine suiker)

 

Tip 2: Voorbereiding van de kipfilet

Dep de kipfilets goed droog met keukenpapier. Dit helpt de marinade beter aan de kipfilets te hechten en zorgt voor een gelijkmatige smaakverdeling.

 

Tip 3: Marineren van de kipfilet

Gebruik een kom die groot genoeg is om de kipfilets volledig in de marinade te kunnen onderdompelen. Marineren kan het beste worden gedaan door de kipfilets met je handen in de marinade te masseren, zodat de smaken goed doordringen.

Laat de gemarineerde kipfilets rusten in de koelkast. Hoe langer, hoe intenser de smaak. Houd rekening met minimaal 30 minuten, maar het liefst een paar uur of zelfs een nacht voor het lekkerste resultaat.

 

Tip 4: Bereiding van de gemarineerde kipfilet

Haal de kipfilets ongeveer 15-30 minuten voor het koken uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Bedruip de kipfilets tijdens de bereiding geregelmatig met de overgebleven marinade voor extra smaak en sappigheid.

 

Meer tips

Meer tips

Echt malse kipfilet

Grillen, marineren en snijden.

Hele kip bereiding

Voor de grote maaltijd.

Krokant paneren

Paneren in drie stappen.