Hoeve Hoen

kiplekker leven

Lekker vers

van de slager

Onze smaak

jouw tradities

Malse tips

witkip

Makkelijk met kippoulet

Makkelijk met kippoulet

Onze specialisten geven jou malse tips over de bereiding van kippoulet (blokjes).

 

Tip 1: Marineer voor extra smaak

Kippoulet kan worden gemarineerd om het vlees meer smaak te geven. Meng kruiden, specerijen, olie, citroensap en andere smaakmakers naar keuze in een marinade en laat de kippoulet enkele uren tot een nacht marineren. Dit zorgt ervoor dat de smaken goed in het vlees kunnen trekken en het resulteert in een heerlijk gekruid gerecht.

 

Tip 2: Bak snel op hoog vuur

Kippoulet is dun en mager vlees, dus het is belangrijk om het snel op hoog vuur te bakken om het sappig en mals te houden. Verhit een koekenpan op hoog vuur en voeg een beetje olie toe. Bak de kippoulet in kleine porties, zodat het vlees gelijkmatig gaar wordt en een mooie bruine korst krijgt. Zorg ervoor dat je de kippoulet niet te lang bakt om te voorkomen dat het vlees droog wordt.

 

Tip 3: Laat het vlees rusten

Nadat de kippoulet is gebakken, is het belangrijk om het vlees enkele minuten te laten rusten voordat je het serveert. Dit helpt om de sappen in het vlees te laten herverdelen, waardoor het vlees malser en sappiger wordt. Bedek de kippoulet losjes met aluminiumfolie en laat het rusten op een bord voordat je het serveert.

Meer tips

Meer tips

Krokant paneren

Paneren in drie stappen.

Hele kip bereiding

Voor de grote maaltijd.

Leren marineren

Bereid je eigen smaakvolle marinades.