Hoeve Hoen

kiplekker leven

Lekker vers

van de slager

Onze smaak

jouw tradities

Recepten

witkip

Traybake Kip & Pompoen

Traybake Kip & Pompoen

Ingrediënten

  • 1 kg Hoeve Hoen kippenkluifjes
  • 500 g vastkokende aardappelen, in partjes gesneden
  • 500 g pompoen, in blokjes gesneden
  • 1 rode ui, in grove ringen
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 2 el olijfolie
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl chilipoeder (optioneel, voor een beetje pit)
  • Peper en zout, naar smaak
  • 1 citroen, in partjes gesneden
chicken-meat-with-pumpkin-and-potato-2023-11-27-04-50-25-utc

Bereidingswijze

    1. Voorbereiden
      Verwarm de oven voor op 200°C (hete lucht) of 220°C (boven- en onderwarmte).
      Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een ruime ovenschaal.
    2. Marineren van de kip
      Meng in een grote kom de kippenkluifjes met olijfolie, paprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder, peper en zout. Laat minimaal 10 minuten marineren (langer is beter, bijvoorbeeld 30 minuten).
    3. Groenten voorbereiden
      Doe de aardappelpartjes, pompoenblokjes, rode ui, knoflook, rozemarijn en tijm in een andere kom. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout. Meng goed.
    4. Op de bakplaat
      Verdeel de aardappelen en pompoen gelijkmatig over de bakplaat. Leg de gemarineerde kippenkluifjes er bovenop. Voeg de citroenpartjes toe tussen de groenten en kip voor extra smaak tijdens het bakken.
    5. Bakken
      Bak de traybake in de oven gedurende 35-40 minuten, of totdat de kip mooi goudbruin is en de aardappelen gaar zijn. Draai de kip halverwege een keer om, zodat beide kanten krokant worden.
    6. Serveren
      Haal de traybake uit de oven en strooi er eventueel verse tijm overheen. Serveer met een frisse yoghurt dip.

Meer recepten

Meer recepten

Kip Tikka Nachos

25 minuten 4 personen

Gegrilde kipfilet

30 minuten 2 personen

Beer Can Chicken

1,5 uur 4 personen