Recepten

Traybake Kip & Pompoen
Traybake Kip & Pompoen
Ingrediënten
- 1 kg Hoeve Hoen kippenkluifjes
- 500 g vastkokende aardappelen, in partjes gesneden
- 500 g pompoen, in blokjes gesneden
- 1 rode ui, in grove ringen
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 takjes rozemarijn
- 2 takjes tijm
- 2 el olijfolie
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl chilipoeder (optioneel, voor een beetje pit)
- Peper en zout, naar smaak
- 1 citroen, in partjes gesneden

Bereidingswijze
-
- Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C (hete lucht) of 220°C (boven- en onderwarmte).
Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een ruime ovenschaal. - Marineren van de kip
Meng in een grote kom de kippenkluifjes met olijfolie, paprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder, peper en zout. Laat minimaal 10 minuten marineren (langer is beter, bijvoorbeeld 30 minuten). - Groenten voorbereiden
Doe de aardappelpartjes, pompoenblokjes, rode ui, knoflook, rozemarijn en tijm in een andere kom. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout. Meng goed. - Op de bakplaat
Verdeel de aardappelen en pompoen gelijkmatig over de bakplaat. Leg de gemarineerde kippenkluifjes er bovenop. Voeg de citroenpartjes toe tussen de groenten en kip voor extra smaak tijdens het bakken. - Bakken
Bak de traybake in de oven gedurende 35-40 minuten, of totdat de kip mooi goudbruin is en de aardappelen gaar zijn. Draai de kip halverwege een keer om, zodat beide kanten krokant worden. - Serveren
Haal de traybake uit de oven en strooi er eventueel verse tijm overheen. Serveer met een frisse yoghurt dip.
- Voorbereiden