Hoeve Hoen

kiplekker leven

Lekker vers

van de slager

Onze smaak

jouw tradities

Recepten

witkip

Kip Courgette Quiche

Kip Courgette Quiche

Ingrediënten

  • 300 g Hoeve Hoen kipfilet
  • 1 rol vers bladerdeeg of quichedeeg
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom of crème fraîche
  • 100 g geraspte kaas (gruyère, oude kaas of een mix)
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl tijm (vers of gedroogd)
  • 1 el verse peterselie (fijngehakt)
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie of boter om te bakken
quiche-with-chicken-and-zucchini-with-herbs-2025-02-21-00-16-35-utc

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen & bodem voorbereiden
    Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Vet een quichevorm in en bekleed deze met het bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
  2. Kip en groenten bereiden
    Snijd de kip in blokjes en breng op smaak met peper en zout. Bak de kip in een beetje olijfolie goudbruin en haal uit de pan. Snipper de ui en knoflook en fruit deze in dezelfde pan. Snijd de courgette in halve plakjes en bak deze kort mee tot ze iets zachter zijn. Voeg de kip toe en bestrooi met tijm.
  3. Quichevulling maken
    Klop de eieren los met de slagroom, mosterd, geraspte kaas en peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Samenstellen & bakken
    Verdeel het kip-groentemengsel over de deegbodem. Giet het eimengsel er gelijkmatig overheen. Bak de quiche 35-40 minuten in de oven tot hij goudbruin en stevig is.
  5. Laten rusten & serveren
    Laat de quiche 5-10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Serveer met een frisse salade van veldsla, rucola en een honing-mosterddressing.

Tip! Je kunt deze quiche heel goed een dag van tevoren maken en opwarmen in de oven. Dit recept is heerlijk om te maken met Pasen. Eet smakelijk!

Meer recepten

Meer recepten

Kip Carnaval Wokschotel

30 minuten 2 personen

Oma’s Kippensoep

2 uur 6 personen

Kip Tikka Masala

45 minuten 4 personen