Recepten

Gevulde Halloween paprika
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 300 gram kipgehakt
- 4 oranje paprika's
- 125 gram champignons
- 4 eetlepels geraspte kaas
- 1 uitje
- 1 klein blikje maïs
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 theelepel Italiaanse kruiden

Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 200 graden. Snijd het kapje van de paprika's en verwijder de pitjes. Snijd met een scherp mes ogen, een neus en mond uit de paprika. Zet de paprika's in een ovenschaal of op een bakplaat.
- Snipper de ui en bak deze in een pan in een beetje olijfolie. Voeg vervolgens het gehakt toe en rul dit bruin. Bak ook de champignons mee en voeg dan de tomatenpuree en kruiden toe. Schep als laatste de maïs erdoor en laat nog een paar minuutjes zachtjes bakken.
- Vul de paprika's met het gehaktmengsel en bestrooi de bovenzijde met wat kaas. Leg eventueel de dekseltjes naast de paprika's en zet ze ongeveer 25 minuten in de oven.
- Voeg de gebakken kipreepjes terug toe aan de wok. Voeg de sojasaus (of ketjap) en sesamolie toe. Roer alles goed door en laat het nog 2-3 minuten sudderen, zodat de smaken goed mengen.
Dit feestelijke recept is dé gezonde en voedzame bodem voor Halloween, maar uiteraard ook heerlijk als een makkelijke doordeweekse maaltijd. Eet smakelijk!